Frumoasă pentru fiul meu

„Copii mici – probleme mici, copii mari – probleme mari” spune o vorba din batrani, si pe masura ce copilul tau creste, iti dai seama cat este de adevarata. Si mai ales, iti dai seama de ce vei avea nevoie de ceva gen magazin biciclete.

Desi, sincer, dupa ce v-ati intors de la maternitate, nu ai fi crezut in ruptul capului ca este asa. Atunci tot ce iti doreai era sa se faca o data mare, sa manance singur, sa mearga singur, sa nu mai ai parte de nopti nedormite, biberoane pline, bani aruncati pe pemparsi si cate si mai cate iti umpleau zilele de griji de care nu credeai ca o sa mai scapi.

Dar... iata ca in sfarsit s-a facut maricel, iar grijile nu s-au imputinat. Din contra, s-au facut si ele maricele o data cu el. Iata ca s-a terminat si gradinita, trebuie sa-l pregatesti pentru viata de scolar, sa stie sa se adapteze in colectiv, sa fie acceptat de prieteni si alte asemenea. Iar nevoile sunt si ele pe masura: hainute, rechizite, ore petrecute cu terminarea desenului pentru a doua zi... Parca mai simplu era cand doar il schimbai si dormea, nu-i asa?

Acum, pe masura ce creste, trebuie sa fie primul in toate: sa fie cel mai inalt, cel mai destept, cel mai rapid, sa aiba cele mai noi jucarii si cea mai frumoasa bicicleta. Doar nu o sa ramana el cu ceva in urma prietenilor lui. Si iata, toti copiii au biciclete, trebuie sa ii cumperi si lui una, dar nu oricare. 

Bicicleta lui trebuie sa fie cu totul altfel fata de cele pe care le-a vazut deja, trebuie sa iasa in evidenta cu ea, e clar, trebuie neaparat sa fie cea mai frumoasa bicicleta dintre toate.

Si cum toate magazinele au aceleasi modele de biciclete pe care si le-a cumparat toata lumea, stai si te intrebi unde o sa gasesti tu cea mai frumoasa bicicleta pentru fiul tau. Iar aici ajungem acolo de unde am plecat la inceput: la un magazin de biciclete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?