Ghidul viitorului student. Astăzi, despre ASE Bucureşti

Am fost intrebata de mai multe ori de catre tinerii debusolati din ziua de azi care este facultatea pe care ar fi cel mai bine sa o urmeze dupa terminarea liceului.

Si cred ca este inutil sa va spun ca termenul de „debusolati” nu imi apartine mie, ci chiar lor, celor care mi-au pus aceasta intrebare, pentru ca asta e imaginea pe care o au ei despre propriile lor persoane, la varsta la care societatea ii ameninta indirect prin diferite canale, nu numai mass-media, ca viitorul lor in tara asta nu va fi deloc luminos.

Doar ca lucrurile nu stau chiar asa.

Iar lucrurile la care ma refer sunt mai multe.

In primul rand, e clar ca tinerii respectivi ar putea ca sa fie catalogati oricum, numai debusolati nu. Si asta din simplul motiv ca e de ajuns sa ne uitam prin liceele patriei noastre si sa constatam ca exact acolo se afla toata intelighentia noastra de maine.

Mai apoi, indiferent de miturile care circula prin mijloacele de informare in masa – pentru ca da, sunt doar mituri, veti vedea cu totii - , a-ti construi un viitor in Romania nu mai este pe atat de dificil pe cat era acum douazeci de ani sa zicem.

Da, stiu ca multa lume va sari sa ma contrazica pentru ceea ce am indraznit sa afirm in cele de mai sus, sustinuta de invazia de articole de pe net, doar ca e de ajuns sa incerci sa privesti lucrurile din jurul tau cu alti ochi si vei vedea ca nimic nu este asa cum pare la o prima vedere.

Sa ne intoarcem insa acolo de unde am plecat si anume la raspunsul pe care il asteapta de la mine aceia dintre voi aflati la varsta intrebarilor despre caile universitare pe care e bine – sau nu – ca sa o apuci in viata.

Iar eu, ca o specialista ce sunt in cumparaturi, va spun ca primul lucru care imi vine in minte este ASE Bucuresti.

Si o sa va explic si de ce.

Pai in primul rand pentru simplul fapt ca am dat si eu o tura pe culoarele unei facultati de acolo cativa ani din viata mea. Si sincer sa va spun nu imi pare rau chiar deloc.

Pentru ca asta mi-a asigurat un loc respectat nu intr-una, ci in mai multe corporatii, pe care le huleste toata lumea care nu a pus niciodata piciorul acolo, probabil nici macar in calitate de client.

Asa ca, dragii mei si dragele mele, va recomand din toata inima sa va alegeti, pentru anii care vor urma dupa absolvirea liceului, ca sa va continuati studiile intr-una din salile de curs al institutiei care isi are sediul in cladirea aceea cu o bila desupra.

Da, circula o multime de bancuri despre bila de pe ASE, dar daca vreti sa stiti care este adevarul, nu il puteti afla decat de la o absolventa: adevarul e ca bila aceea reprezinta faptul ca numai cine are ceva in bila de pe umerii proprii se poate lauda cu o diploma de economist!

Asadar, nu uitati recomandarea mea pentru continuarea studiilor: A.S.E. Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?