Flori de iarnă

Una dintre cele mai mari probleme care se iveste periodic pe plaiurile noastre mioritice este ca o data pe an, dar cu precizie astronomica de fiecare data, vine si la noi anotimpul cel alb.

Anotimp care aduce cu el, pe langa bucuriile de rigoare ale celor mici, si problemele de rigoare ale celor mari.

Sigur, garderoba se innoieste, hainele cele groase si grele isi cer drepturile, fulare, manusi caciuli ne vor acoperi fiecare particica expusa din corp, iar doamnele nu vor mai da banii pe la coafor pentru simplul fapt ca n-are rost sa iti mai faci o coafura pe care o vei stalci sub palaria de doamna.

Insa, ca si cum toate acestea nu erau de ajuns, mai apare si problema de a pune la adapost de ger si toate acele ghivece de trandafiri de prin curte sau de pe balcon, din decembrie pana in martie cel putin. Si astfel te vei pricopsi cu niste flori de apartament in plus carora trebuie sa le asiguri conditii optime de lumina si caldura.

Dar, pentru ca esti om precaut si gospodar, stii foarte bine ca sunt foarte mari riscuri ca in miez de iarna, cand sunt gradele mai multe cu minus in termometru, tu sa poti ramane tocmai atunci fara energie electrica de la nu stiu ce pana de curent. Dar nu-i nimic, pentru asta exista anumite generatoare de curent, care te pot scapa de aceasta pacoste oricand ar aparea ea.

Mai mult, gerul napraznic poate crea si alte probleme de genul zaiului, adica al unei pojghite de gheata care iti poate infunda tevile de alimentare si te poti trezi ca nu mai apa nici macar rece in miez de iarna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?