Mașini de rasă

Pasionatii de animale de companie sunt preocupati de obtinerea celor mai frumoase exemplare. Exact ca si pasionatii de masini.

Daca ai avut vreodata ocazia sa cunosti un crescator de animale, ai fost probabil uimit de capacitatea acestuia de a vedea cele mai mici detalii ale fiecarui exemplar pe care l-a obtinut in ani intregi de munca, pentru ca tu, viitorul stapan al unui catelus sau al unei pisicute, sa te bucuri de cea mai dragalasa companie pe care ti-ai dorit-o.

La fel de uimit vei fi probabil daca vei avea ocazia sa cunosti un creator de modele de masini si, mai ales, sa il vezi la treaba. Pentru că, la fel ca si crescatorul de animale, creatorul unor noi astfel de modele de automobile este in felul său un artist unic si talentat.

Dar ce poate fi atat de deosebit la un model de masina? La urma urmei toate masinile au cate 4 roti, o capota si un volan, nu-i asa?

Normal ca asa e, dar daca e sa ne gandim mai ales la modelele destinate exclusiv pasionatilor sau colectionarilor de masini , cred ca lucrurile se mai complica putin. O masina pe care si-o cumpara un sofer cu posibilitati nu este o masina oarecare.
 
Aici intra in scena talentul artistic al creatorului de astfel de automobile. O teava de metal, niste cauciucuri si alte simple bucati mai mici sau mai mari din fier sau alte materiale, puse la un loc, devin dintr-o data mult mai mult decat au fost fiecare separat. Devin exact ceea ce ii trebuie unui fan al rotilor si al volanului: un fel de capodopera artistica in felul sau.

Numai ca la aceasta capodopera artistica nu se ajunge cat ai bate din palme. Ea presupune imbinarea tuturor partilor componente, iar pentru asta ai nevoie, pe langa priceperea de a le aduna laolalta, si de implicarea unui furnizor serios de piese de masini.

Abia apoi poti spune ca acesta a realizat modelul ideal de automobil. Care il va defini pe el ca artist si pe soferul sau ca pasionat fanatic.

Desigur, tot ceea ce v-am spus pana acum se refera in special la cei care isi pot permite o masina de lux, in serie limitata. Dar oare noi, ceilalti, nu putem beneficia de experienta acestora?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?