18 mai 2016

Hillary vs Trump: oricine va câştiga, România va pierde

Vestile care vin de peste Ocean par sa ii bucure pe zi ce trece pe unii sau pe altii dintre cei care se declara de stanga, de dreapta, conservatori, progresisti, republicani, democrati sau maistiueucum.

In ceea ce ne priveste pe noi, mioriticii, vestile astea ar trebui sa ne ingrijoreze in cel mai serios mod, mai ales ca nu prea avem nicio putere sa schimbam ce urmeaza sa se intample.

Este vorba despre alegerea POTUSA, evident.


POTUSA = President of the United States of America, adica postura aia de "cel mai puternic om din lume" pentru care se pare ca au ramas in cursa numa' doi dintre liota de nebuni care s-au apucat sa se balacareasca intre ei inca de anul trecut.

Sa ii analizam pe fiecare dintre cei doi si sa vedem daca si cu ce ne alegem noi, românaşii de rand, de pe urma promisiunilor lor electorale.

funny cartoon

Trump is my hump.


Ratoiul Donald Trump a confirmat ceea ce multi dintre republicani refuzau sa conceapa inca de cand acesta s-a inscris in cursa electorala si anume faptul evident ca va ramane sa alerge de unul singur pentru investitura de pe partea dreapta cu mult inainte ca urnele sa se deschida. I-a facut pe contracandidatii lui numai din vorbe, desi era suficient sa isi incordeze miliardele din conturile proprii ca ceilalti sa isi dea seama ca maruntisul din pusculitele donatorilor se va epuiza mult mai repede. 

Ceea ce nu au luat in calcul oponentii sai este faptul ca Trump avea asupra lor un ascendent de notorietate mediatica pe care nu aveau cum sa-l contracareze in primul rand din lipsa de timp. Adica pe bune, cine a auzit pana la campania asta electorala de nume ca Rubio, Cruz sau de medicul ala care a facut nustiuce operatie in premiera, cand in ultimii 30 de ani era suficient sa deschizi televizorul si numele blondului iti aparea pe orice canal de stiri, de sport, la emisiunile mondene, in reality show-uri si chiar pe cele de filme? Ca sa nu mai punem la socoteala ca toate constructiile lui au pe ele brandul Trump, astfel incat pana si Jeb, cel mai penibil purtator al numelui Bush, care a dat doi presedinti, a fugit cu coada intre picioare din primele runde...

In conditiile astea, frezatul amusina cu jind fotoliul de la Casa Alba, asa ca trebuie neaparat sa vedem ce loc ocupa Romania in planurile sale. Iar pentru asta e suficient sa ne aducem aminte ca una din cele mai vehemente declaratii ale sale a fost aceea ca tarile din NATO trebuie sa plateasca daca mai vor sa beneficieze in continuare de protectia militara a SUA. 

Lucru care pare cat se poate de justificat daca e sa ne gandim ca sloganul sau electoral este "America First!", ceea ce pe romaneste ar putea fi rezumat printr-un citat TNR: "Donald Trump a declarat ca il doare in cur de Romania". :) Iar daca la asta mai adaugam si faptul ca magnatul nu are niciun interes imobiliar pe la noi, ba chiar isi trimite bezele cu tatuca Putin, e clar cred ca posibilul urmas al lui Reagan la Casa Alba va renegocia sferele de influenta cu marele nostru vecin de la Rasarit, astfel incat s-ar putea sa vedem iar Kazaciokul pe Calea Victoriei Socialismului.

Hilara vrea egalitate.


Estimp, mamaia Clintoana, in care isi pun sperantele toate feministele frigide, mai are putin de furca cu senilul marxist Sanders, care ii mai ia pe la caucus-uri cate un stat, exact cand sa ajunga si ea sa fie declarata invingatoare.

Presupunand ca, dupa ce va trece de Bernie si mai apoi de Donnie, ea va fi declarata nebuna suprema, hai sa vedem ce ganduri are cu Europa de Est. Ne uitam putin pe promisiunile ei desarte si gasim o vaga referire la pastrarea pozitiilor NATO care il vor tine pe Putin acolo unde e. Adica la vreo 300 de km de Constanta.

Ca nu asta o doare pe inselata ajunsa la menopauza. Nu, agenda ei electorala, ca a oricarui dement de stanga, este plina de "antidiscriminarea minoritatilor". Cu alte cuvinte, daca se pune tzoapa pe fotoliu' lu' negru (pardon, afroamericanu') Hussein, toata lumea va trebui sa aiba grija ce vorbeste si ce face ca nu cumva sa-i supere pe LGBT-isti, care vor trebui sa primeasca dreptul de a se casatori si de a adopta copiii pe care ii bat parintii lor naturali.

Pai ce credeati bah saracilor, ca NATO e societate de binefacere? Nu, nene, daca vrei sa nu te pupi cu rusu' in bot, aderi la valorile noastre, asa ca daca esti cumva vreun barbat alb crestin si heterosexual, ia ma du-te tu in coada ma-tii la somaj, ca joburile sunt pentru minoritatile sexuale, religioase, rasiale si in general pentru toti aia pe care i-ati asuprit voi europenii ca sa va faceti civilizatia aia a voastra din care se trage Constitutia SUA.

Asa ca dragii mei, ce sa va mai spun... Cand vad cum se injura romanasii nostri in campania electorala pentru locale, mai ca imi vine sa imi iau o Cola si o punga de popcorn american si sa ma pun ca Ponta in fata televizorului, asteptand primul mesaj de felicitare catre noul presedinte al SUA...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?