15 iun. 2016

Cum să cumperi voturi gratis

O metoda inedita de câstigare a alegerilor a fost experimentata cu succes, unde altundeva decat in tarisoara noastra de groaza, in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2012, de catre unul dintre candidatii la fotoliul de primar al Ploiestiului.

Pesedistul Iulian Badescu (fost senator PDL :) ), pe atunci aspirant la functia numarul unu din primarie din partea USL, le-a trimis pensionarilor ploiesteni prin posta niste "taloane de pensie municipala", prin care le promitea acestora acordarea, sub forma unei rente lunare, a unui venit suplimentar în cuantum de aproximativ 200 de lei.

"Stim ca exista resurse pentru ca viata dumneavoastra sa fie decenta si onoranta. În mandatul 2012 - 2016, Primaria Ploiesti trebuie sa va acorde, sub forma unei plati lunare, o suma de aproximativ 200 de lei. Reprezentam garantia unei conduceri competente si corecte a Ploiestiului si a judetului Prahova. Va rugam sa pastrati talonul de mai jos pentru a va înscrie în iunie 2012, pe listele Primariei pentru acordarea Pensiei Municipale", scria pe ceea ce se voia a fi talonul de pensie municipala.

Evident ca, in ciuda protestelor vehemente din partea celorlalti candidati, in frunte cu cel al PDL, Iulian Badescu a câstigat atunci alegerile, fiind primar al municipiului Ploiesti numai pana in luna martie din 2015 cand a fost retinut de DNA, asa cum ii sade bine oricarui edil romanesc. Ploiesteanului i s-a tras de la finantarea din bugetul local a echipei Petrolul Ploiesti.

Insa, pana sa ajunga acolo, Badescu a fost luat cu asalt imediat dupa validarea mandatului de vreo 1.000 de pensionari din urbea Mitzei Baston pentru a primi "pensia municipala" promisa. Alte cereri au fost depuse de pensionarii votanti la sediul PSD si la cel al Politiei Locale Ploiesti.

Raspunsul primarului Badescu pentru acestia a fost prompt si sec: "Sunt înca în stadiul de evaluare a bugetului local, primele semne nu sunt tocmai favorabile oricarei investitii la nivelul municipiului Ploiesti."

Ma rog, semnele erau favorabile doar fotbalului si DNA-ului...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?