Botezul islandez

Mare e gradina ta europeana, Doamne!

I-auziti aici: cica in Islanda cea priceputa la fotbal si la aruncat bancheri in inchisori exista un "Registru al prenumelor", care contine o lista cu nu mai putin de 1.430 de prenume masculine si exact 1.964 de prenume feminine care respecta regulile gramaticale islandeze, astfel incat sa ii fereasca pe copiii din insula de rusinea insuportabila de a purta toata viata un prenume ciudat. 

Iar in caz ca nu stiati, aflati ca Germania si Danemarca se numara si ele printre tarile din lumea civilizata care au reguli oficiale de acelasi fel atunci cand vine vorba ca sa-ti botezi odrasla.

Bine, veti zice, doar ca asta nu e tot! Parintii islandezi, daca nu vor isi sa aleaga numele micutilor din aceasta lista obligatorie, trebuie sa faca o cerere catre un comitet special care sa aprobe un alt prenume, acest organism fiind de altfel si cel care le va permite - sau nu - folosirea prenumelui dorit. Abia dupa aia vede nashu' putza finului :)

Pai si tiganii nostri oare cum isi boteaza acolo puradeii deveniti cetateni islandezi prin nascare, a? In conditiile astea, nu cred ca ar mai trebui sa mire pe nimeni faptul ca unii au votat pentru Brexit...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?