5 pași pentru o excursie de neuitat

            Vizitarea unor locuri deosebite se face de fiecare data cu multa placere. Calatoriile pot fi un prilej de a apropia persoanele si de a crea amintiri de neuitat. Organizarea unei excursii, insa, nu este tocmai cel mai usor lucru de facut. Indiferent daca esti ghid turistic, un profesor sau pur si simplu vrei sa iei apropiatii intr-o calatorie memorabila, trebuie sa fii atent la o serie de detalii ce iti vor face misiunea mai usor de indeplinit.

            1. Stabileste un traseu

Cel mai important detaliu al unei excursii este cel legat de traseu. Alegerea obiectivelor trebuie sa se faca cu mare atentie. In primul rand, acestea trebuie sa se potriveasca nevoilor si gusturilor celor care merg in acea calatorie. Spre exemplu, in cazul unor copii, cele mai atractive obiective pot fi muzeele de stiinte ale naturii, diferitele gradini botanice sau zoologice, precum si parcurile de distractii. Pe de alta parte, in cazul unor persoane mai in varsta, obiectivele culturale si traditionale, cum ar fi manastirile, casele memoriale sau alte locatii asemenatoare, pot fi cele care starnesc un interes si o atentie deosebita.

In situatia in care ai selectat obiectivele turistice, trebuie sa planifici traseul pe care il vei urma, ordinea de vizitare si opririle pe care le vei face. Aceste detalii trebuie sa tina cont de orarul diferitelor obiective, de distanta intre ele si timpul alocat excursiei.

           2. Analizeaza perioada in care vrei sa faci excursia

          Fiecare perioada a anului poate prezenta anumite aspecte ce ofera fie un avantaj, fie un dezavantaj. Este foarte important de stiut evenimentele ce se tin in zonele in care vom calatori, cand se desfasoara acestea (putem beneficia de eventuale targuri sau expozitii).
           
           De asemenea, conditiile meteorologice pot juca un rol primordial pentru excursia noastra. In functie de istoricul vremii, ne putem orienta cu privire la perioada in care e de preferat sa se organizeze calatoria, cu o oarecare marja de eroare evident. Starea vremii trebuie urmarita in special in zilele premergatoare excursiei, prognoza fiind mult mai precisa atunci.

             3. Alege un spatiu de cazare adecvat

           Pentru a oferi confortul necesar, alegerea unui spatiu de cazare trebuie sa se faca cu atentie. El trebuie sa fie in zona obiectivelor urmarite, sa permita un numar suficient de persoane cazate si sa abia cele mai bune conditii de igiena si odihna. Pentru a te asigura ca nu vei face ceva gresit, analizeaza cat mai bine ofertele, verifica starea in care se afla acele camere si daca totul este ok, rezerva din timp locurile. In felul acesta poti castiga si un discount.

             4. Gaseste o masina

             Cu toate ca multe excursii se pot face si cu trenul, alegerea unei masini poate fi optiunea cea mai buna. In felul acesta se poate jongla mai usor cu eventualele intarzieri ce pot aparea sau unele schimbari de planuri. In functie de numarul de persoane estimat se poate face alegerea potrivita. Lista de oferte de inchirieri autocare sau diferite masini este una variata. Trebuie sa te asiguri ca acestea sunt intr-o perfecta stare de functionare si ca au dotarile necesare pentru o calatorie confortabila (aer conditionat, scaune reglabile, etc.).

             5. Distractie, distractie si distractie

            Respectand acesti pasi de baza te vei asigura de o excursie bine organizata si care va putea oferi multe amintiri placute. Nu mai ramane decat buna dispozitie si distractia va veni de la sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?