20 sept. 2016

Graniţa, ultima frontieră a maşinilor furate

Peste o suta de masini furate au fost descoperite pe la frontiere doar în prima jumatate a acestui an, dupa cele peste 250 de anul trecut.

Acuma: cam un sfert din masinile oprite la granita sunt furate chiar din România, de obicei la comanda.

Iar masina, daca nu este dezmembrata pentru piese, ii sunt falsificate actele astfel încât, la verificare, sa nu fie depistata.

O alta metoda de furt este cea a pacalirii firmelor de leasing. Astfel, sunt trimisi intermediari sa cumpere masini de lux în leasing din Italia, Spania sau Germania, pentru care platesc cel mult trei rate, apoi le aduc în România, unde sunt scoase la vânzare cu acte false. Dupa vânzare, membrii gruparii declara masinile furate pentru a justifica neplata ratelor.

Hotii au si ei preferintele lor - aleg masinile de lux facute de nemti, pe care le fura de obicei din Italia sau din Spania. Rutele folosite de catre traficanti sunt, în general: Italia - Austria - Ungaria – România, Germania - Austria - Ungaria - România - Moldova si Ucraina, Italia -Serbia - România - R. Moldova - Ucraina sau Federatia Rusa.

Cu un ritm de de depistare a masinilor furate de una la doua zile, sediile inspectoratelor politiei de frontiera s-au transformat deja în showroom-uri. Cum ar veni - aviz amatorilor de chilipiruri, dar si de senzatii de tari: aveti curajul sa licitati pentru o masina furata pe care nu o mai revendica nimeni?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?