13 ian. 2017

CFR ne ia la bătaie pe banii noştri

Ce faci cand afacerea ti s-a dus in bot? Cauti vinovatii, fireste! Daca esti un capitalist feroce caruia ii pasa de banii lui, gasesti imediat vinovatii printre angajatii care nu muncesc cum si cat vrei tu si le scrii pa! pe partea dorsala cu bombeul.

Daca insa esti o intreprindere socialista de stat la taifas pe bani publici, si daca mai esti si din tarisoara de groaza numita Romanica, lucrurile vor sta evident cu totul si cu totul altfel.

Daca pe firma ta scrie C.F.R. , le aduci la cunostinta clientilor ca asta inseamna Cheltuieste Fara Rusine, pentru ca de cai ferate nu te mai ocupi de mult.

Te ocupi insa de cresterea cheltuielilor cand pierderile sunt de miliarde si se maresc an de an. Si ce, le platesti tu, ceferist? Nu, le platesti tu, cetatean onest, posesor de masina in leasing, care ai fugit de mizeria trenurilor romanesti.


O gaselnita de acum ceva vreme a luptatorilor comunisti care l-au dat tarii pe Ilici Iliescu a fost sa ii provoace pe blatisti la un K1 pe rutele pe care circula navetistii. Asa ca au angajat o firma de paza a unui amic din Constanta care baga deja spaima in calatorii de pe amaratele trenurile personal care fac in fiecare zi ruta dintre Gara Bucuresti Obor si cea din Fetesti.

Si cat ne ia din buzunar statul pentru asta? A, o nimica toata acolo, 1.200 de lei in total, si impartit pe agent cam 200 RON. Doar atat? Da, dar nu pe luna, taticu', ci pe zi!

Da, da, ati citit bine. In loc sa reduca jaful si personalul din personal, compania angajeaza bodyguarzi care cica ii vor pazi pe controlori de blatisti! :)

Pai saracii navetisti, va dati seama cata spaga trebuie sa dea ei acuma daca fomistul cu cleste perforator mai are inca doi fomisti de 100 de kile pe langa el?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?