16 apr. 2017

Casa Poporului nu are proprietar!

"Voi n-o sa puteti nici sa varuiti ce a construit tata" spunea razand batjocoritor printisorul Nicu Ceausescu in 1990.

Blestem sau simpla constatare, astazi România nu are bani nici macar pentru a asigura intretinerea normala si igiena totala a monstruozitatii numite "Casa Poporului". De fapt, nici ca s-o fereasca de eventualitatea unei prabusiri nu prea are suficiente fonduri tarisoara noastra cea multiubita.

Toate astea au iesit la iveala acum cativa ani, cand presedintele de atunci al Camerei Deputatilor, celebrul lacatus mecanic Valeriu Zgonea, si-a dat seama ca se afla in imposibilitatea de a solicita sprijin de la Bruxelles pentru finantarea reparatiilor capitale la cladire din fonduri europene.

Iar acest lucru nu era posibil din cauza unui mic detaliu incredibil: Casa Poporului pur si simplu nu era intabulata!!!

palatul parlamentului ilegal

Da, ati citit bine, Romania nu a fost in stare sa rezolve problema cartii funciare pentru cel mai important edificiu al sau, timp de mai bine de 15 ani, de la introducerea obligativitatii acestui document pentru toate cladirile din tara.

Cum s-a ajuns aici o stim cu totii: pe vremea comunistilor nu exista inregistrare cadastrala. In decembrie 1989, măgăoaia, desi aproape finalizata, era înca la stadiu de santier si de atunci nu s-a facut vreo preluare oficiala desi Casa a fost declarata terminata. Ca umare, nu exista vreo înscriere în registrul de cadastru pentru enormitatea din centrul Bucurestiului, denumita azi pompos Palatul Parlamentului. De unde rezulta ca parlamentul nostru cel democratic ales functioneaza un pic cam ilegal.

Cel putin din punct de vedere cadastral, nu-i asa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?