Ia-mă, nene! Nu te iau, că iau amendă!

Printr-un proiect de OUG fătat pe undeva prin 2013, guvernantii nostri voiau sa ne demonstreze cu tot dinadinsul ca nu mai sunt normali la cap.

Dupa ce au taiat de la radacina marea coruptie, acordand imunitate deplina si amnistie in avans tuturor demnitarilor, noua masura urmarea acum eradicarea micii evaziuni fiscale pe care o practica zi de zi cei care plimba navetistii, dar mai ales navetistele cu masinutele proprii.

Iata ce spunea proiectul ougeului respectiv pentru modificarea articolului 55 din Legea 38/2013: constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 lei "efectuarea de transport public de persoane cu autoturism de catre persoanele fizice sau juridice fara respectarea prevederilor art. 7 (din Legea 38/2013)". Scopul declarat ar fi fost cica "eliminarea acelor practici în transportul rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, care afecteaza siguranta circulatiei rutiere si garantarea unui mediu concurential corect pe piata transportului rutier de persoane".

Vreo 2 ani mai tarziu, ordonanta respectiva s-a materializat in Legea 129/2015 prin care Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere a fost completata si modificata in sensul ca a fost interzis transportul public contra-cost de marfuri, bunuri si persoane cu un autoturism, fara a detine, dupa caz, autorizatie taxi sau alta autorizatie valabila.

fata la autostop

Va sa zica acuma, daca tu vezi pe marginea drumului o tipa la vreo 20 de ani asa, imbracata sumar si tremurand in ploaie de emotie in speranta ca tu o sa fii acela care o va primi cu portiera deschisa pe
locul din dreapta, ei bine afla draga soferule ca nu mai ai voie sa ii oferi caldura aerotermei din masina ta...

Decat poate daca la coborare ii vei putea elibera un bon fiscal prin care sa imparti cu statul plata primita de la ea! Iar daca plata a fost in natura, cine nu si-ar dori sa ii ofere ceva de aceeasi natura si statului?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?