Importanţa ortodonţiei. De ce este bine să aveţi dinţii drepţi

S-ar putea sa fiti surprinsi sa aflati ca beneficiile oferite de dintii drepti reprezinta mai mult decat un zambet perfect. Potrivit Asociatiei Dentare Americane, indreptarea dintilor poate afecta in mod semnificativ sanatatea dentara de ansamblu.

Ganditi-va: un zambet poate fi cu greu perfect daca nu este unul sanatos. Din fericire, un zambet increzator si reducerea riscului pentru carii dentare sau alte afectiunii merg mana in mana, deci veti impusca doi iepuri dintr-o lovitura.

Umflaturile si gingiile rosii pot fi adesea rezultatul faptului ca aveti dinti inghesuiti sau prea indepartati. Din pacate, acestea sunt, de asemenea, semne ale bolii parodontale. Atunci cand dintii sunt aliniati corespunzator, aceasta ajuta gingiile sa se potriveasca mai bine in jurul dintilor, permitand apararea cea mai puternica si cea mai sanatoasa impotriva posibilelor probleme parodontale. Gutierele invizibile vor incepe inca de la prima purtare sa va aseze dintii in pozitie normala si in plus, nu aveti disconfortul de a purta aparate dentare metalice care sunt inestetice.

Curatare mai usoara a dintilor

Una dintre cele mai mari provocari de a avea aparat dentar este eliminarea tuturor resturilor de hrana care sunt prinse in fire. Acest lucru poate duce adesea la acumularea placii si, eventual, la deteriorarea dintilor. Gutierele sunt detasabile, deci este usor sa continuati sa va periati si sa va curatati cu ata dentara dintii asa cum procedati in mod normal.



Sanatate generala mai buna

Ganditi-va la dinti ca la o fereastra pentru sanatatea corpului. Dintii si gingiile - si cum se uita ceilalti atunci cand zambiti - spun multe despre sanatatea generala.

Cariile si parodontoza sunt cauzate de bacterii. Lasate netratate, pot provoca leziuni la nivelul gurii, gingii sensibile sau sangerande, respiratie urat mirositoare si pierderea posibila a dintilor. Studiile efectuate de Asociatia Dentara Americana au aratat ca infectiile orale pot duce la alte boli mai grave, cum ar fi bolile cardiace, accidente vasculare cerebrale, pneumonii si diabet.

Gutiera invizibila ajuta la igiena zilnica reducand astfel riscul posibilelor probleme. Si dintii corect aliniati pot, de asemenea, sa atenueze problemele care pot fi cauzate de o muscatura inadecvata, probleme de vorbire sau probleme de mestecare, probleme cu maxilarul si o uzura sporita a smaltului dintilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?