Bila de pe ASE

Bila de la ASE are o legenda pe care nu toata lumea o stie. Cum, tu o stii? Chiar si tu? Si tu, si tu?

OK, m-am lamurit, gata.

Toata lumea stie de bila de pe ASE


In conditiile astea, in care crezi ca tot ce era de spus despre aceasta bila a fost spus, sa vii tu si sa mai adaugi... ce? Ca bila nu va cadea de fapt niciodata? Asta se stie, cel putin din punct de vedere arhitectonic!😁

De fapt stai, ca nici din punctul asta de vedere, nu este nimic sigur. Faptul ca bila a supravietuit cutremurului din 1977 nu garanteaza ca acelasi lucru se va intampla si la urmatorul mare cutremur.

bila de pe ase
























De fapt, cred ca problema trebuie pusa usor diferit. Toata lumea stie de ce nu cade bila de pe ASE, dar daca intrebi aceeasi lume ce inseamna ASE, s-ar putea sa ai ceva surprize.

Ce inseamna ASE


Ei, acuma sa va vad, dragii mei, dar mai ales dragele mele. La bile toti va pricepeti, ma ceva ca la biliard, dar cand e sa raspundeti la o intrebare aparent simpla, incepeti sa va cam impotmoliti, nu-i asa?

Va spun toate astea pentru ca am intalnit oameni care scriau A. S. si nu stiau o iota despre ce se intampla acolo, in cladirea aia din Piata Romana. Unii cred ca isi inchipuiau ca e vreun fel de I.A.S.😂

Asa ca hai sa lasam bila in legenda ei si sa ne culturalizam cu totii:

A.S.E. inseamna Academia de Studii Economice. A.S. nu exista. Sau o fi vreo asociatie sportiva...

A, si sa nu va raman datoare: IAS insemna Intreprindere Agricola de Stat. Asta, sigur, inainte de 1989. Astazi nu mai avem intreprinderi. Si nici macar agricultura, ci doar stat.


Un comentariu:

Presimti ceva?