Cine m-a tradus

M-a tradus si pe mine cineva ca cica e mai bine sa iti faci firma ta si sa lucrezi tu cu priceperea ta numai pentru tine, sa nu ai sef si sa iti ramana toti banii tie, bla bla bla si o multime de alte d-astea. Care, fie vorba intre noi, nu numai ca suna extrem de tentant, ci si sunt in mare parte adevarate.

M-a pus nu stiu cine si m-am luat dupa acel cineva. De fapt stiu cine m-a pus, si de fapt nu era un „cine”, ci un „ce” si anume ideea ca voi avea posibilitatea sa imi produc propriii mei bani, de unul singur si fara sa depind de absolut nimeni.

Asa ca am pus mana si mi-am facut firma. Ce a urmat cred ca va inchipuiti. Sau nu stiu daca va inchipuiti daca nu v-a trecut prin cap sa va faceti firma pana acuma.

Deci sa le luam pe rand:

Am alergat o gramada de timp pe toti coclaurii posibili si imposibili , si am pierdut zile intregi pe banii mei ca sa ma milogesc pe la toti birocratii statului sa imi dea toate aprobarile necesare. Necesare cui? Lor, desigur, ca eu n-aveam nevoie de asa ceva ci doar ei, ca sa isi justifice lefurile pe care le papa din impozitele mele.

Pentru ca nu v-am spus: mi-am facut o firma de import – export, adica nu orice, ca sa imi intorc banii cu lopata chiar din prima :)

Din prima insa, asa cum desigur fiecare dintre voi banuia, nu prea m-am ales cu niciun ban, ci cu o gramada de acte ale partenerilor mei externi care trebuiau depuse in romaneste, dar nu oricum, ci in traduceri autorizate. Si, mai ales repede. Ca asa vrea statul sa faci tu totul pentru el. Sa ii dai actele repede si banii si mai repede. Ca tot asa te serveste si el :)

Ce sa fac, m-am bagat in hora, trebuie sa joc! Am cautat repede pe net un site de traduceri care sa imi dea totul repede si la preturi mici.

M-am uitat putin si i-am ales fara sa mai stau pe ganduri. Erau exact ceea ce imi trebuia mie. In timp ce eu imi facem treaba cu alergatul 100 de metri plat pe minut in cinstea statului romanesc, ei imi livrau traducerile cu mult profesionalism.

Si uite asa am reusit pana la urma sa imi pun firma pe picioare.

Un comentariu:

Presimti ceva?