Impozit pe blog

Da, dragii mei colegi, ati citit bine. Nu este nicio gluma, pentru ca singura gluma din tarisoara noastra de groaza este insasi existenta ei.

Probabil ca putini dintre noi isi mai aduc aminte, dar acum vreo 4 ani, guvernul uselist, in marinimia si cretinatatea lui, era convins ca a gasit solutia ideala ca sa le mareasca pensiile si salariile votantilor proprii,si anume pe spinarea acelora dintre noi care poseda un site pe domeniul .ro.

Si ca stirea sa fie groaznica pana la capat, aflati ca impozitul nu se voia a fi unul singur, ci bloggerii ar fi fost taxati de doua ori: o data la inregistrarea domeniului si apoi la infinit, de fiecare data cand isi plateau reinnoirea anuala a domeniului, care nu se mai dadea pe viata nici macar celor care il cumparasera deja cu aceasta clauza inclusa.

Adica lucrurile ar fi stat cam asa: degeaba ti-ai luat tu domeniu pe viata, ca in maxim 24 de luni de la publicarea legii ai fi avut obligatia sa iti faci reinnoire, ca sa mai cotizezi la pusculita electorala a USL, cat mai erau ei la putere. Misto, nu?

I-auziti si cum isi motivau haiducii noua mulgere: cica prin introducerea acestei taxe anuale, RoTLD ar fi beneficiat de "informatii actualizate în ceea ce priveste domeniile active, domeniile folosite si cele nefolosite". Va sa zica daca nu plateam impozitul asta, ei habar n-aveau ce domenii mai sunt libere pe .ro!! Pai sa nu-i iei la suturi?

Bine, acuma hai sa vedem si partea frumoasa a lucrurilor, c-asa-i la noi: impozitul asta a ramas de atunci doar la nivel de propunere legislativa, pentru că Băse i-a trimis bugetul inapoi lui Ponta nu numai pentru acciza la carburant, ci si pentru acciza blogareasca probabil! Dar cum nici politicienii de azi nu prea au bloguri, iar foamea de bani la buget creste pe zi ce trece, nu e exclus ca initiativa legislativa respectiva sa fie scoasa din nou de la sertar...

pisica nervoasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?