Care este rolul unui şampon şi care sunt cele mai bune şampoane de pe piaţă

Samponul este unul dintre cele mai frecvent utilizate produse destinate ingrijirii parului. Asadar, foarte multa lume pare sa fie predispusa sa investeasca intr-un sampon de calitate, tinand cont ca este un element cheie. Cu toate acestea, putine persoane stiu cu adevarat care este rolul unui sampon, un aspect ce ar putea explica pe deplin in ce produse cosmetice alegem sa investim. 

Dezvoltarea sectorului cosmetic a facut posibila formularea unor sampoane mai ieftine, dar si a unor sampoane mai scumpe. Iar diferenta se vede nu doar la pretul de la raft, ci si in eficacitatea si lista de ingrediente. Inainte de a-ti prezenta care este rolul unui sampon si cum contribuie acesta la ingrijirea parului, afla ca poti beneficia chiar acum de reduceri la sampoane, inclusiv la cele profesionale, pentru a avea posibilitatea de a testa noi sampoane adecvate firului tau de par, dar si pentru a-ti suplimenta colectia actuala. Black Friday la sampoane iti aduce produsele tale preferate la preturi mici și cu reduceri mari, astfel incat sa poti economisi mai mult in crearea unei rutine perfecte, fara a omite niciun produs de ingrijire esential. 

Care este rolul unui sampon

Rolul principal al sampoanelor este acela de degrasare a podoabei capilare. Asadar, samponul indeparteaza murdaria din par, favorizand in acelasi timp restabilirea pH-ului atunci cand el este adecvat parului. 

Pe piata exista astazi inclusiv sampoane nuantatoare, acestea avand pe langa ingredientele purifiante si o serie de pigmenti care se depun la nivelurile structurale ale firului de par, atenuand o serie de nuante nedorite si favorizand crearea altora, fara executia unor procese majore, anevoioase si degradante. Bineinteles, ca acestea sa poata functiona este necesar ca parul sa fie prelucrat anterior, iar rezultatul depinde de modul de executie. 

Practic, sampoanele nuantatoare ofera un plus sampoanelor clasice, pentru a imbina o serie de efecte multiple intr-un singur produs. 

rolul unui sampon

Este de mentionat si faptul ca, ele pot aduce un beneficiu extra parului daca sunt alese cum trebuie. De exemplu, sampoanele adecvate parului vopsit si/sau decolorat vor avea o formula mai blanda si un pH de-o seama, care va oferi un strop de hidratare parului si/sau vor preveni indepartarea rapida a pigmentilor din par, deci poate favoriza inclusiv durata intre vopsiri prin prelungirea acesteia. 

Cum se foloseste samponul corect 

Foarte putine persoane stiu cu adevarat cum se foloseste samponul in mod corect, facand de cele mai multe ori risipa de produs. 

Specialistii afirma ca ideal este sa se aplice o cantitate generoasa de sampon la radacina firului de par, urmand ca spuma reuzltata la contactul cu apa sa fie dispersata si pe lungimi. Acestia considera ca spuma isi pastreaza din calitatile samponului aplicat la radacina si ca astfel, igienizarea parului va fi mult mai blanda. 

Totodata, utilizarea samponului ar trebui realizata de doua ori, procedura cunoscuta sub denumirea de "double-cleansing". De ce ar trebui sa faci acest lucru? Pentru ca prin samponarea initiala se elimina impuritatile si praful dispus pe par, in timp ce a doua samponare contribuie efectiv la eliminarea reziduurilor fine si la echilibrarea pH-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?