Pământul, prietenul nostru?

In fiecare an avem o zi a Pamantului in care ne propunem sa il ocrotim si sa avem grija sa nu il mai poluam atata si sa nu ii mai consumam pana la refuz resursele de care tot noi vom avea nevoie sa le lasam mostenire generatiilor viitoare. Ne prefacem ca stingerea completa a luminii in toate locurile publice si in toate celelalte locuri ai caror proprietari se simt bine numai atunci cand intra in jocul asta de-a baba oarba :) ne va ajuta in vreun fel sa mai atenuam din poluarea noastra de zi cu zi.

Si cu toate astea, in restul zilelor de pe tot parcursul anilor uitam cu desavarsire ca Pamantul este prietenul nostru numarul 1, fara de care nici macar nu am fi in stare sa punem incarcatorul de la telefonul celular in priza.

Si asta pentru ca uitam ca unul din rolurile esentiale pe care Pamantul nostru ni-l ofera in buna functionare a oricarei instalatii electrice, este impamantarea.

Da, impamantarea este atat de importanta, incat uneori tocmai aceasta importanta o face banala si nu ne mai ocupam de ea nici macar atunci cand ne confruntam cu deranjamente electrice.

Iar asta este o eroare foarte grava.

Pentru ca este de ajuns si o simpla cadere de tensiune pentru ca instalatia de impamantare sa fie afectata, iar asta ar putea face toate ca electrocasnicele dintr-o gospodarie sa devina absolut inutilizabile.

De aceea, este neparata nevoie ca periodic, la intervale nu foarte mari de timp, sa ne adresam unei firme care ne poate trimite o echipa specializata in masuratori si verificari pram. Aceste masuratori sunt chiar obligatoriu de efectuat prin lege la firme si la instalatiile de paratraznet.

Se stie ca aflarea in imposibilitatea de a prezenta in fata organelor de control a unui buletin pram aflat in perioada de valabilitate constituie contraventie si se sanctioneaza ca atare.

Bun, iar dupa ce am rezolvat problema impamantarii, e cazul sa ne aducem aminte si de faptul ca energia pe care ne-o ofera pamantul este obtinuta de noi oamenii mai ales din surse neregenerabile si foarte poluante.

De aceea, este absolut necesar sa avem in vedere faptul ca principala sursa de consum pentru fiecare dintre noi este aparatura care ne aduce in case lumina, pentru ca, e clar, orice activitate umana are nevoie pentru a se desfasura in cele mai bune conditii in primul si in primul rand de lumina.

Asa ca daca ne dorim sa facem economie, pentru a avea facturi mai mici la electricitate si a contribui in acest fel in mod direct la scaderea gradului de poluare a pamantului nostru, ar trebui sa ne orientam catre surse de iluminat moderne, care consuma cat mai putina energie electrica.

De unde sa gasim insa aceste corpuri de iluminat de care avem cu totii nevoie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?