Oja semipermanentă - cum să îți alegi culoarea potrivită

Când spui oja semipermanenta spui culoare. Când spui culoare te gândești la Frumos și la simboluri. Asemenea florilor, culorile transmit mesaje, vorbesc despre statutul social, temperament, gusturi. 

Oja așa cum o știm astăzi a apărut în anul 1920 odată cu folosirea nitratului de celuloză, dar obiceiul decorarii unghiilor se întâlnește în China încă din anul 3000 înaintea erei noastre. De aici această practică s-a răspândit în India, Orientul Mijlociu și Africa de nord. În Egiptul Antic culoarea unghiilor simboliza statutul social, femeile din clasele superioare își vopseau unghiile în roșu, pe când femeilor din clasele de rang mai puțin important la rămâneau nuanțele nud sau cele deschise. Decorarea unghiilor devine, însă, cu adevărat o modă abia în secolul XX, prin intermediul  filmului color și al starurilor feminine de la Hollywood.

Zeci de nuanțe și culori sunt azi disponibile fie că vorbim de oja obișnuită sau de cea semipermanentă. Dar sprea deosebire de oja clasică cea semipermanentă durează mai mult în timp, nu se cojește și nu se crapă. O manichiură cu ojă semipermanentă rezistă până la trei săptămâni, iar aspectul este unul mult mai natural. Singura întrebare rămâne cum să-ți alegi oja care ți se potrivește dintre atâtea variante cu culori? 

Criteriul de bază rămâne tonul și subtonul pielii despre care vom vorbi în detaliu mai jos. Un alt criteriu este legat de ocazia cu care îți faci manichiura. Poate fi una specială pentru un eveniment deosebit: o recepție, o nuntă, petrecerea de Anul Nou, concediul de vară la mare sau doar pentru mersul la birou. Și nu în ultima rând ar trebui să ții cont de personalitatea și temperamentul tău. Dar să le luăm pe rând:

  1. Tonul pielii poate să fie deschis, închis sau mediu și este influențat de sezon și de expunerea la soare. Subtonurile reci, calde și neutre, sunt date de culoarea subtilă de sub stratul de suprafață, adică nuanța care nu se modifică cu expunerea la soara. În funcție de tonul și subtonul pielii vei observa că unele culori îți vin mai bine decât altele.
  1. nuanțele nude se potrivesc pielii deschise sau medii, dar nu și pielii închise la culoare
  2. rozul avantajează orice fel de ton, alege un roz vibrant dacă ai piele închisă la culoare și un roz ceai dacă tonul tău are o nuanță medie. Dacă ai pielea deschisă orice fel de roz de la roz drajeu la fucsia ți se potrivește perfect.
  3. albastru este de asemenea o culoare foarte versatilă care se armonizează cu orice tip de piele. Dacă ai nuanțe pale optează cu încredere pentru un albastru marin. Culorile pastelate de albastru se combină bine cu piele medie ca nuanță, iar despre tenul închis îți spun că face pereche bună cu oja albastru cobalt.
  4. dacă preferata ta rămâne totuși oja roșie ai grijă cum se potrivește ea cu nunața pielii. Se recomandă un roșu aprins pentru piele deschisă, pielea neutră e pusă în valoare de o ojă roșie cu nuanțe oranj și piele închisă atrage privirea cu un roșu sângeriu.

2) Un alt criteriu după care îți poți alege oja semipermanentă este cel al ocaziei cu care o porți. De sărbători alege ceva în temă, de exemplu verde sau roșu pentru Crăciun. Iar pentru o petrecere niște sclipici aplicat peste culoare îți va spori distracția și buna dispoziție. Dacă ai un interviu pentru un job mult visat, orientează-te spre nuanțe neutre cum ar fi bejurile.

3) Culoarea ojei semiparmanente le vorbește celorlalți și despre personalitatea și temperamentul tău. Dacă ești rebelă și vrei să ai o apariție punk, îți plac hainele de piele sau hanoracele negre cu glugă, probabil că oja neagră e printre preferatele tale. Culorile vesele, vibrante și ușor neașteptate cum ar fi verde, galben sau portocaliu transmit energia ta debordantă și dispoziția estivală.  Dacă prietenii te percep ca fiind caldă și feminină data viitoare când îți faci manichiura alege un roz sau albastru pal. Am lasat la final regina culorilor când vine vorba de oja, adică roșul. Simbolizând dintotdeauna culoarea suveranilor, roșul îți dă încedere în tine și te face să te simți puternică și cuceritoare.

Orice culoare de ojă permanentă ți s-ar potrivi, noi te sfătuim să încerci oferta de pe https://www.beautynails.ro/ pentru produsele lor de calitate și varietatea mare de culori. 

Un comentariu:

Presimti ceva?