Role pentru paturi de spital

Afara pare ca vrea sa se incalzeasca, dupa atata frig si ploaie, vorba lui Toparceanu. In conditiile astea, cam toata lumea care are deja o anumita varsta incepe sa fie din ce in ce mai interesata de role. 

Si e absolut normal ca lucrurile sa stea exact in acest fel, mai ales daca e sa avem in vedere ca toti pustii au asteptat cu sufletul la gura sa vina primavara ca sa poata sa se distreze si ei, pentru ca, dupa cum am vazut cu totii, zapada pentru saniute si schiuri nu prea a fost mai deloc in iarna care nu prea o vad sa se cam dea dusa de pe la noi. 

Asa ca toti vor role. 

Da, toti cei care au deja o anumita varsta, asa cum spuneam si in cele de mai sus, sunt extrem de interesati de role, doar ca nu toata lumea este interesata de aceleasi tipuri de role. 

La copii si la adolescenti totul e cat se poate de clar: au nevoie de rolele acelea minunate pe care un adult nu s-ar putea sui in ruptul capului fara riscul de a cadea si de a-si rupe vreo mana sau vreun picior. 

Cu cei de varsta a treia insa, lucrurile sunt, ca intotdeauna de altfel, ceva mai aparte. Si asta din simplul motiv ca ei au nevoie de niste role pentru paturi de spital , avand in vedere ca sansele ca vreunul dintre ei sa ajunga acolo sunt – nu-i asa? – din ce in ce mai mari pe masura ce inainteaza in varsta. 

Asta e, vrem sau nu vrem, fiecare dintre noi, cei care ieri ne zbenguiam prin fata blocului sau a casei cu rolele in picioare, vom fi nevoiti ca maine sa ne gandim tot mai serios unde vom ajunge ca sa ne tratam problemele de sanatate care se vor inmulti de la an la an. 

Probleme ce ne vor face sa cautam tot timpul cel mai apropiat spital care sa aiba cat de cat pe acolo niste dotari care sa ne faca sa ne simtim ca intr-o unitate normala in care ar trebui sa ne fie tratate bolile. 

Dar credeti ca vom gasi asa ceva? 

Pentru ca stim cu totii ca banii pe care ii platim luna de luna din salariu se pare ca se duc mereu pe tot felul de proiecte, care mai de care mai importante, dar numai pe dotarea unitatilor in care ar trebui sa ne fie tratate suferintele nu. 

Tocmai de aceea ne crucim cand aflam cat de importante sunt salile de patinaj de la sat sau terenurile de fotbal asezate in panta, cand in spitale e plin de gandaci, iar banii nu ajung nici pentru plata salariilor medicilor si ale asistentelor, d-apoi pentru zugravit si alte nimicuri cum ar fi medicamentele pe care fiecare bolnav ar trebui sa si le aduca de acasa. 

In aceste conditii, poate ca nu ar fi lipsit de importanta ca atunci cand ne gandim catre ce unitate de tratament – privata, evident – vom merge cand vom avea nevoie, sa ne uitam la un mic amanunt cum sunt si niste role pentru paturi de spital , care ne vor spune multe despre dotarile sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Presimti ceva?